بررسی قیمت هدفون بی سیم و باسیم: کدام ارزش خرید دارد؟

یکی از پرتکرار ترین سوالات و ابهامات مشتریان در هنگام خرید هدفون، این است که هدفون انتخابی شان باید با سیم باشد یا بی سیم؟ کارایی این دو هدفون چه فرق هایی با هم دارد و در نهایت کدام بهتر است؟ برای پاسخ به این سوالات باید چند مورد مختلف را در نظر گرفت که به نیاز و نحوه کاربرد هر کاربر مربوط شده و به راحتی نمی توان در یک کلام گفت که کدام بهتر است. به همین دلیل در این مطلب سعی می کنیم تا اطلاعات جامعی را درباره تفاوت دو این هدفون را بیان کنیم تا پس از خواندن این مقاله بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

تفاوت هدفون باسیم و بی سیم در چیست؟

هدفون ها به طور کلی از نظر ماهیت استفاده و کارایی با همدیگر تفاوت چندانی ندارند و از همه آنها می توان برای پخش موسیقی، پادکست، مکالمه و… استفاده کرد. در اصل در بین انواع هدفون ها نحوه اتصال و تخصصی بودن نیاز کاربر است که بیشترین تفاوت را ایجاد می کند و ما در این مطلب به آن خواهیم پرداخت.

همانطور که پیشتر نیز گفتیم، هدفون ها از نظر اتصال به دو دسته باسیم و بی سیم تقسیم می شوند که مدل های باسیم (در اکثر مواقع)  با استفاده از یک سیم AUX به موبایل، لپ تاپ، کیس کامپیوتر و… وصل می شوند. در طرف دیگر هدفون های بی سیم را داریم که با استفاده از فناوری بلوتوث به این دستگاه ها وصل می شوند و آهنگ و محتوای مورد علاقه کاربر را پخش می کنند. علاوه بر این یک سری هدفون ها هم وجود دارند که به هر دو طریق باسیم و بی سیم به دستگاه های دیگر وصل می شوند که در این مدل ها طبیعتا حق انتخاب بیشتری وجود خواهد داشت و ممکن است قیمت هدفون از این مدل ها گران تر باشد.

نکته مهمی که در این باره وجود دارد این است که هدفون های بی سیم از نظر راحتی در اتصال نسبت به هدفون های باسیم بهتر هستند و نیازی نیست که همیشه یک سیم به موبایل یا لپ تاپ شما وصل باشد. اما از سوی دیگر از نظر سرعت اتصال و کیفیت تا حدودی هدفون های باسیم به دلیل اتصال مستقیم عملکرد بهتری دارند. این موضوع بیشتر برای افرادی مثل کسانی که می خواهند بازی حرفه ای انجام دهند اهمیت دارد که با کمترین تاخیر بتوانند صدای بازی ها را بشنوند و تصمیم بگیرند. علاوه بر این هدفون های باسیم و گیمینگ معمولا یک میکروفون بیرونی نیز دارند تا صدای کاربر را بهتر انتقال دهند و این ویژگی تقریبا در هیچ هدفون بی سیم معمولی ای به کار نمی رود.

به همین دلیل با یک معیار کلی به هدفون های بی سیم، هدفون بلوتوثی و به هدفون هایی که اغلب یک میکروفون خارجی دارند، هدست گفته می شود. البته ذکر این نکته نیز ضروری است که امروزه هدست های گیمینگ بی سیم با مشخصات مشابه هدست های باسیم عادی نیز وجود دارند که از نظر نوع ظاهری و کارایی مشابه با همان مدل های باسیم هستند و حتی امکان اتصال هر دو حالت بی سیم و باسیم را فراهم می کنند. در بخش بعدی به این موضوع می پردازیم که چرا قیمت انواع هدفون بی سیم و با سیم متفاوت است.


تفاوت قیمت هدفون بی سیم و باسیم چقدر است؟

با توجه به مطالب بخش قبلی اگر بخواهیم هدفون بی سیم را هدفون بلوتوثی و هدفون با میکروفون خارجی را هدست یا حتی هدست گیمینگ بنامیم، می توانیم تفاوت قیمت هدفون ها را شرح دهیم. قیمت هدفون بلوتوثی، که بسیار پرفروش و محبوب هستند، رنج قیمتی بسیار متنوعی را در بر می گیرد که می توان آنها را با قیمتی از حدود 200 هزار تومان تا مدل های چند میلیون تومانی برند پیدا کرد و با توجه به بودجه، ظاهر و نوع نیاز خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. معمولا مدل های ارزان قیمت در این دسته کالایی کیفیت صدای معمولی با متریال ساخت و شارژدهی عادی دارند و نباید انتظار خیلی زیادی از آنها داشته باشید. اما مدل های گران قیمت تر دارای کیفیت ساخت بهتر، گوشی های باکیفیت، شارژدهی بالا و امکانات بیشتری مثل حذف نویز فعال یا همان ANC هستند که به کلی صدای اطراف را در هنگام استفاده از هدفون برای کاربر قطع می کند.

در طرف دیگر هدفون های باسیم یا همان هدست ها هستند که از نظر قیمتی شرایط مشابهی با هدفون های بلوتوثی دارند اما به دلیل نوع استفاده موارد دیگری برای استفاده از آنها اهمیت پیدا می کند و در نتیجه قیمت آن را افزایش می دهد. در هدست های گیمینگ اغلب گیمر ها علاوه بر کیفیت صدا که مهم ترین اصل انتخاب است، به دنبال موارد دیگری مثل زیبایی ظاهری، راحتی قرار گیری روی گوش برای استفاده های طولانی، میکروفون قوی و حساس به صدا و حتی نورپردازی هستند که همین موارد باعث تفاوت قیمت در مدل های مختلف آنها خواهد شد. علاوه بر این شرکت های تولید تجهیزات گیمینگ بسیاری در این حوزه فعالیت دارند که به همین دلیل مدل های برند و معروف قیمت بیشتری را در بازار خواهند داشت.بنابراین می توان این برداشت را کرد که گیمر ها حاضر هستند برای برای خرید هدفون ها هزینه بیشتری را بپردازند تا کاربران عادی که کارهای مالتی مدیا مثل گوش کردن به موسیقی را انجام می دهند.


هدفون باسیم بخریم یا هدفون بی سیم؟

در آخر باید به این سوال پاسخ دهیم که هدفون باسیم بخریم یا هدفون بی سیم؟ جواب این سوال به طور ضمنی در طول مطلب داده شد اما برای جمع بندی می توان گفت که اگر برایتان اتصال سیمی سخت است و نوع استفاده تان تخصصی نیست، هدفون بی سیم بهترین گزینه است. در طرف مقابل اگر به دنبال استفاده از هدفون برای بازی یا ساخت موسیقی و سایر کارهای تخصصی هستید، بهتر است سراغ هدست یا همان هدفون با سیم بروید تا دغدغه شارژ یا تاخیر در صدا را نداشته باشید.